Αρχική Σελίδα A. Οικονόμου.
Μενού ΕπιλογώνΗ εταιρίαΠροϊόνταΜελέτεςΕγκαταστάσειςΕγγυήσειςΕπικοινωνία
. .
src="images/spacer.gif" src="images/spacer.gif"
Αόρατος κλιματισμός AERFERRISI
 

                Αόρατος Κλιματισμός.
Ο ιδανικός τρόπος Θέρμανσης και Κλιματισμού, χωρίς σώματα στους τοίχους, οικονομικά, υγιεινά και με μεγάλη απόδοση.

  Θερμοπομπός Νορβηγίας ADAX
Αόρατος κλιματισμός AERFERRISI
 Κεντρικός Κλιματισμός, χωρίς σώματα, για ψύξη και θέρμαση
 
 

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

   Ο κλιματισμός (ΨΥΞΗ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ) των διαμερισμάτων, πραγματοποιείται από μια η περισσότερες κλιματιστικές μονάδες επεξεργασίας αέρος, που τοποθετούνται εντός του διαμερίσματος και διανέμουν τον κλιματισμένο αέρα στα γύρω δωμάτια μέσω ΄΄πλένουμ΄΄ που πραγματοποιείται μεταξύ της οροφής και της ψευδοροφής από γυψοσανίδα, που τοποθετείται σε απόσταση περίπου 22cm.
Οι κλιματιστικές αυτές μονάδες επεξεργασίας αέρος (M.E.A.) τροφοδοτούνται από κεντρικό δίκτυο μονωμένων σωληνώσεων, με θερμό νερό το χειμώνα (από κεντρικό λέβητα, καυστήρα και κυκλοφορητή) και με ψυχρό αέρα το καλοκαίρι (από τον αερόψυκτο ψύκτη ύδατος και την αντλία του), που τοποθετείται συνήθως στην ταράτσα του κτιρίου (σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης).

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕΡΟΣ (Μ.Ε.Α)

   Ο σκοπός της Μ.Ε.Α. είναι η επεξεργασία του αέρα και η διοχέτευσή του στους κλιματιζόμενους χώρους.
Ο αέρας ερχόμενος στην κλιματιστική μονάδα, καθαρίζεται από το φίλτρο μίας χρήσεως, οδηγείται μέσω από το αθόρυβο, ειδικά κατασκευασμένο μοτέρ στον εναλλάκτη θερμότητας, όπου ψύχεται και θερμαίνεται.
Στην συνέχεια μέσω του συστήματος ύγρανσης θα αποκτήσει την επιθυμητή υγρασία και θα οδηγηθεί στην ψευδοροφή προς διαδρομή στους κλιματιζόμενους χώρους.
Οι λειτουργίες της κλιματιστικής μονάδας ελέγχονται πλήρως ( ταχύτητα αέρα, θερμοκρασία, εποχή κτλ) από την θερμοστάτη TR 2000.
Η υγρασία ελέγχεται πλήρως από τον υγροστάτη U2000.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις κλιματιστικές μονάδες και του διαφόρους τύπους αυτών μπορείτε να βρείτε στις σελίδες τεχνικής περιγραφής.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

   Οι χώροι κλιματίζονται με την είσοδο του κλιματισμένου αέρα από τα στόμια. Ο αέρας διαχέεται στους χώρους με ομαλή ταχύτητα, έτσι ώστε να μην αισθανόμαστε ρεύματα αέρα. Όλοι οι χώροι και όλα τα σημεία των χώρων κλιματίζονται ομοιόμορφα, χωρίς να υπάρχουν ψυχρότεροι ή ζεστότεροι χώροι, κάνοντας την διαμονή μας στο κλιματισμένο διαμέρισμα - μονοκατοικία ή επαγγελματικό χώρο ευχάριστη, χωρίς να καταπονείται ο οργανισμός με θερμικό ή ψυκτικό σοκ.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ


   Το σύστημα AERFERRISI είναι το μοναδικό σύστημα κλιματισμού που κλιματίζει και το λουτρό. Η θερμοκρασία του λουτρού είναι όση και του υπόλοιπου σπιτιού χειμώνα -καλοκαίρι.
Η μοναδική διαφορά από τους υπόλοιπους χώρους είναι η απαγωγή του χρησιμοποιημένου στον εξωτερικό χώρο για να αποφευχθεί η ανακύκλωση δυσάρεστων μυρωδιών στο υπόλοιπο σπίτι. Στον εξωτερικό χώρο οδηγείται ο χρησιμοποιούμενος αέρας της κουζίνας για τον ίδιο λόγο.

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ


   Η διαδρομή της κυκλοφορίας του αέρα στον χώρο ξεκινά από την έξοδο της μονάδας και καταλήγει την είσοδό της. Από την έξοδο οδηγείται στην ψευδοροφή και μετά στους χώρους που θέλουμε να κλιματίσουμε.
Από τους χώρους, οδεύει στον διάδρομο (στην περίπτωση διαμερίσματος) και καταλήγει στην κλιματιστική μονάδα, μαζί με φρέσκο - νωπό αέρα. Όλη η παραπάνω διαδρομή του αέρα, γίνεται με φυσικό τρόπο - αν εξαιρέσουμε φυσικά την κίνηση αέρα που προκαλεί η κλιματιστική μονάδα. Ξεκινώντας από την μονάδα με χαμηλή ταχύτητα (για αποφυγή ρευμάτων) αλλά με ικανό όγκο καταλήγει πάλι σε αυτήν μέσω της φυσικής υποπίεσης που δημιουργείται στην διάδρομο. Η υποπίεση αυτή οδηγεί επίσης φρέσκο αέρα στην μονάδα.

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ


   Ο θερμοστάτης ( TR2000 ) ελέγχει πλήρως την θερμοκρασία στους κλιματισμένους χώρους. Εκτός από τις βασικές λειτουργίες ON-OFF, τον έλεγχο της θερμοκρασίας και την επιλογή χειμώνα - θέρους, ελέγχει την ταχύτητα του αέρα που επιθυμούμε να έχουμε στους χώρους και ελέγχει τον κλιματισμό ή όχι του κάθε χώρου, μέσω των ειδικών ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων στομίων AERFERRISI.

ΥΓΡΟΣΤΑΤΗΣ


   Ο υγροστάτης ( U2000 )ελέγχει πλήρως την υγρασία που επιθυμούμε να έχουμε στους κλιματιζόμενους χώρους. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει με ποσοστά 20-80% την επιθυμητή υγρασία και ο υγροστάτης ελέγχοντας την ηλεκτροβάνα της κλιματιστικής μονάδας, φροντίζει για την διατήρηση αυτής της επιλογής.

ΣΤΟΜΙΑ AERFERRISI


   Μέσω των στομίων εισόδου AERFERRISI ο κλιματισμένος αέρας οδεύει από την ψευδοροφή στους προς κλιματισμό χώρους.
Τα στόμια δεν έχουν κατευθυντικότητα, ο αέρας διανέμεται ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία του χώρου. Τα στόμια κατασκευάζονται σε λευκό-ουδέτερο χρώμα και μπορούν να βαφτούν στο χρώμα της επιλογής μας. Μέσω των στομίων εξόδου AERFERRISI ο αέρας οδεύει εκτός του κλιματισμένου χώρου, προς την κλιματιστική μονάδα.
Τα στόμια εξόδου τοποθετούνται συνήθως στο κατώτερο μέρος της πόρτας. Είναι κατασκευασμένα με ειδικό πατενταρισμένο τρόπο, έτσι ώστε να μην περνάει ο ήχος του ενός δωματίου στο άλλο. Όπως τα στόμια εισόδου, μπορούν να βαφτούν στο χρώμα της επιλογής μας.

Κλιματισμός, κεντρικός κλιματισμός, κλιματιστικό, αόρατος κλιματισμός
© 1974 - ΑΝΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-GASKLIMA & ΣΙΑ Ε.Ε.Θέρμανση κλιματισμός, κλιματιστικό

θερμοπομποι, θερμοπομπος, θερμανση, ενδοδαπεδια θερμανση, θερμανση δαπεδου, θερμικα καλωδια, ενδοδαπεδια, θερμανση,,ενδοδαπεδια θερμανση,

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ, ΘΕΡΜΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΑΕΡΙΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ,ΔΑΠΕΔΟ, ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΟΡΟΦΗΣ, ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΟΡΟΦΗΣ, ΘΑΛΠΩΡΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ECONOMOU GROUP,ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ, ΟΡΟΦΗ,ενδοδαπέδια, θερμοστάτες, θερμοστάτης,μόνωση, δάπεδο, Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, AERFERRISI, ADAX, ATLANTIC, WMP, ESWA, NEXANS, HEATING,HEAT, COOLING, HEATING CABLES,CABLES,CABLE, GAS, GASKLIMA, GASKLIMA.GR, RADIATOR, RADIATORS, ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΥΓΡΑΣΙΑ, TECHNOTHERM, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΗΛΙΟΣ,ΗΛΙΑΚΟ,ΗΛΙΑΚΑ,SOLAR, SOLAR ENERGY,ENERGY,PHOTOVOLTAICS,PHOTOVOLTAIC,ενδοδαπέδια, θερμοστάτες, θερμοστάτης,μόνωση, δάπεδο, Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ, ΘΕΡΜΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΑΕΡΙΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ,ΔΑΠΕΔΟ, ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΟΡΟΦΗΣ, ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΟΡΟΦΗΣ, ΘΑΛΠΩΡΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ECONOMOU GROUP, ενδοδαπέδια, θερμοστάτες, θερμοστάτης,μόνωση, δάπεδο, Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, AERFERRISI, ADAX, ATLANTIC, WMP, ESWA, NEXANS, HEATING,HEAT, COOLING, HEATING CABLES,CABLES,CABLE, GAS, GASKLIMA, GASKLIMA.GR, RADIATOR, RADIATORS, ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΥΓΡΑΣΙΑ, TECHNOTHERM, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΗΛΙΟΣ,ΗΛΙΑΚΟ,ΗΛΙΑΚΑ,SOLAR, SOLAR ENERGY,ENERGY,PHOTOVOLTAICS,PHOTOVOLTAIC,ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΟΡΟΦΗ,ΔΑΠΕΔΟ,Θερμοπομποί, θερμανση, κλιματισμός, θερμικά καλώδια, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ